Search
× Search
Loděnice Beneteau představila novou First 30
Daniel Vodička
/ Kategorie: Novinky

Loděnice Beneteau představila novou First 30

Loděnice Beneteau představila připravovanou novinku First 30. Sportovní jachta s velkým potenciálem, zajímavou cenou a skvělým rodokmenem.

Sportovní řada First od Beneteau je určena pro milovníky sportovní plavby. V segmentu středních a menších jachet se loděnice spoléhá na designéra Sama Manuarda, který má závodní jachting v krvi. Vytvořil celou řadu vynikajících závodních speciálů Classe Mini, Class 40 a dokonce i jachty IMOCA. Za sebou má skvělé výsledky v prvních dvou zmíněných závodních třídách. Ze sériových jachet je třeba připomenout úspěšné jachty Seascape do 27 stop délky (dnes jsou součástí řady First) a aktuálně velmi oceňovanou First 36.

Loděnice tedy navázala na úspěšnou spolupráci a jejím plodem bude First 30, který vyplní mezeru mezi First 27 a First 36.

Grafika Beneteau

Grafika Beneteau

Snadný přechod do skluzu znamená vynikající rychlostní potenciál.
Novinka svými liniemi navazuje na menší Firsty, Manuardův rukopis se zde nezapře. Jednoduché uspořádání, prostorný kokpit, snadné ovládání sólo, nebo doublehanded, ale vhodná také na plavby s rodinou. Podle výrobce by jachta měla snadno přecházet do skluzu a přecházet na rychloměru na dvouciferné hodnoty.

Interiér nabízí rozměrnou kajutu na přídi, plnohodnotný salon se stojnou výškou 185 cm, kuchyňský kout se dřezem, vařičem a ledničkou, kajutu na zádi a toaletu.

Z mého pohledu pozitivní je téměř úplná absence dřeva v interiéru. Je zbytečně těžké a zbytečně náchylné. Bílý laminátový interiér jen s dřevěnými doplňky mi přijde velmi praktický.

Základní cena bez DPH by měla být 100 000 EUR. Jachta bude představena na lednovém veletrhu v Düsseldorfu.

 

Parametry

Grafika Beneteau

Grafika Beneteau

Jednoduchý a praktický interiér.
 

Celková délka    10,33 m

Délka trupu        9,35 m

Šířka      2,95 m

Výtlak   3150 kg

Balast    1070 kg

Ponor   1,98 m

Výška stěžně     14,7 m

Výkon motoru  14 HP

Nádrž na palivo 50 l

Nádrž na vodu  120 l

Hlavní plachta   28,2 m2

Kosatka 29,8 m2

Genaker              98 m2

Více www.bemexboot.cz

390
Na horu