Search
× Search
6500 mil match racingu
Daniel Vodička
/ Kategorie: Ostatní regaty

6500 mil match racingu

Šestá etapa Volvo Ocean Race přinesla strhující drama až do samého cíle. První dvě jachty od sebe dělily v cíli jen 2 minuty a podobně těsný byl i souboj o bronz.

Vítězství si poprvé připsal na své konto tým Akzo Nobel vedený Simeonem Tienpontem. Jen o dvě minuty zpět dojel vítěz minulé etapy Scallywag, který se díky posledním výsledkům posunul na třetí místo v celkovém pořadí. 

Dlouho se zdálo, že první medailovou příčku vybojuje Turn the Tide on Plastic. Závěrečné míle však byly pro outsidery kruté. Jen 2 hodiny před cílem přišel tým o bronz, když šly před něj Mapfre i Dongfeng a tým vedený Dee Caffari se propadl z bronzové příčky na 5. místo. 

Smutek však bude panovat i u Dongfeng. Čínsko-francouzský tým je na druhém místě celkového pořadí za vedoucím Mapfre. Před startem oba týmy dělily 4 body. Pokud by Dongfeng skončil o jedno místo před Mapfre, stačilo by to k tomu, aby se  v příští etapě mohl na španělský tým dotáhnout. Příští etapa Jižním oceánem je oceněna dvojnásobným počtem bodů a navíc bude odměněna jachta, které se nejlépe povede u mysu Horn.

To se však týmu Dongfeng nepovedlo. Na Mapfre ztratil 3 minuty a ztráta na vedoucí tým je nyní 5 bodů. Tyto dva týmy přitom spolu bojovaly od startu až do cíle. Jeden se držel druhého a taktikou bylo, nenechat soupeře ujet. Pro Španěle šlo o úspěšnou taktiku, Dongfeng bude muset napříště zkusit něco jiného. 

Výsledky najdete zde.

4039
Na horu