Search
× Search
1500 Ukrajinců si užije full service na holandské lodi
petr tresnak
/ Kategorie: Zajímavosti

1500 Ukrajinců si užije full service na holandské lodi

Volendam, výletní loď třídy R z flotily společnosti Holland America Line, poskytne dočasné útočiště uprchlíkům z Ukrajiny. Po dobu tří měsíců je bude hostit v rotterdamském přístavu.

Plán ubytovat na lodi 1500 Ukrajinců vzešel z dohody nizozemské vlády s rotterdamskými úřady v rámci nizozemského závazku přijmout 50 tisíc lidí z východoevropské země zasažené válkou.

"Naše společnost byla založena v Rotterdamu s cílem pomáhat imigrantům najít lepší život. Dnes jsme malou součástí podobné mise ve prospěch Ukrajinců, kteří tragicky přišli o domovy," uvedl prezident Holland America Line Gus Antorcha.

Na základě dohody Holland America Line svým hostům poskytne tři teplá jídla denně, úklidovou službu, možnost využívat veřejných prostor, fitness, připojení k internetu a další služby.

Podle původních předpokladů měla sezóna pro Volendam začít 15. května. V plánu měla plavby do Norska, k Britským ostrovům a na Island. Tři z plánovaných plaveb byly zrušeny a 650 členů posádky tak má volno až do 3. června.

"Naše posádky tvoří lidé ze 145 zemí a plavíme se s hosty z celého světa, takže dopad této krize hluboce vnímáme," připojil výkonný šéf společnosti Carnival, pod níž Holland America Line spadá.

1191
Na horu