showTop
× Search
Poprvé na loď s malými dětmi. Jídelníček.
Jan Lednický
/ Kategorie: Zajímavosti

Poprvé na loď s malými dětmi. Jídelníček.

Nebojte se

Diety, nesnášenlivost, alergie. Každé dítě (či dospělý) navíc něco nejí, a tak příprava jídelníčku připomíná spíše tanec v minovém poli.

Nechceme trávit dovolenou u plotny, proto preferujeme vydatná jídla s minimem přípravy – bramborové špecle se slaninou, cibulkou a zelím, ovesná kaše s karamelizovanými jablky a rozinkami, tortily s kuřecím masem a zeleninou, šopský salát a podobně. Výjimku tvoří moje tradiční specialita – lasagne s boloňským ragů. Ragů proto připravuji předem doma a vezu sebou jako zavařeninu.

Důležité je nezapomenout na rychlé svačiny – ořechy a sušené ovoce. Nejvíce se nám osvědčily křížaly, sušené meruňky a švestky. A samozřejmě čerstvé ovoce a zelenina.

Celý jídelníček si sepisujeme dostatečně dopředu po dnech – čím méně starostí a přemýšlení na místě, tím lépe. Stejně jako při nákupu potravin. Suché věci, základní potraviny a koření vezeme  z domova. Aspoň máme jistotu, že máme všechno důležité. Čerstvá zelenina se dá koupit na místním trhu v sobotu dopoledne.

Předchozí článek Přehřátý motor. Co s tím?
Další článek Spare Air - záchrana, zábava nebo past?
Vytisknout
2904

Poslední videa


Závodní jachting

Kostky jsou vrženy

Startovní pole se rozdělilo. Milan Koláček, Pierre Brasseur a většina startovního pole míří na jih. Největší favorité závodu vsadili na severní variantu trasy. Co to znamená?

Testy

Technika plavby

Vyhledat

Nejbližší události

«listopad 2025»
poútstčtsone
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
Na horu