showTop
× Search
Možná nevypadají lákavě, ale chutnají božsky
Marie Marková

Možná nevypadají lákavě, ale chutnají božsky

Plody moře buď milujete, nebo se jim velkým obloukem vyhýbáte. Pokud je však ochutnáte, zjistíte, že váš počáteční odpor byl zcela zbytečný. Prozradíme vám, které plody moře jsou kromě ryb, které se v našem jídelníčku vyskytují běžně, chuťově nejlepší.

Krevety

Krevety

Krevety

zdroj: www.bookingthesea.com
Začněme klasikou. Mezi nejoblíbenější mořské plody patří krevety. Vybrat si můžete z mnoha druhů. Ty největší se nazývají garnáti, za nimi hned následují tygří krevety. Nejlepší chuť mají samozřejmě čerstvé. Ty kvalitní poznáte podle toho, že mají lesklou schránku beze skvrn a příjemně voní. Skvěle chutnají se zeleninovým salátem, česnekem a bílým vínem či máslem na křupavém pečivu.Slávky

Slávky

Slávky

Slávky

zdroj: www.bookingthesea.com
Tyto mušle se vyznačují mořskou vůní a jemnou slanou chutí. Jejich maso je pevné, pružné a obsahuje množství vitamínů a bílkovin. Nejčastěji se podávají vařené. Tepelně se upravují zaživa. Slávka by měla být před bodem varu uzavřená. Pokud se však po tepelné úpravě neotevře, nejíme ji, mohla by způsobit trávicí potíže. Výborně chutnají slávky vařené bez lastur na bílém víně s kořenovou zeleninou.

Chobotnice

Chobotnice

Chobotnice

zdroj: www.bookingthesea.com
Skvělou chutí dají chobotnice rychle zapomenout na svůj nevábný vzhled. Nejčastěji se připravují jejich chapadla. Maso je tužší, má výraznou vůni a je výborným zdrojem bílkovin a omega-3-mastných kyselin. Chobotnici můžete vařit, smažit, péct i grilovat.

Kalamáry

Kalamáry

Kalamáry

zdroj: bookingthesea.com
Znáte tradiční kalamárové kroužky? Pokud ne, nemusíte z nich mít strach. Chutnají výborně, a ještě k tomu obsahují veliké množství omega-3-mastných kyselin. Maso těchto hlavonožců je měkké, bílé, s jemně nasládlou chutí. Kroužky kalamárů se mohou smažit nebo plnit a následně péct.

Ďas mořský

Ďas mořský

Ďas mořský

zdroj: www.bookingthesea.com
A na závěr přeci jen přidáme i jednu rybu. Ale ne ledajakou. Ďas mořský není na první pohled zrovna pěkná ryba, ale jeho maso rozhodně patří k mořským delikatesám. Jeho chuť připomíná humra a jeho výhodou je i to, že kromě páteře neobsahuje žádné kosti.

Pokud toužíte po nezapomenutelné dovolené u moře, klikněte na www.bookingthesea.com, kde najdete širokou nabídku lodí nejen v Chorvatsku ale i po celém světě.

 

Článek je komerční prezentací.

 

Předchozí článek Co s hlavní plachtou na bočák?
Další článek Kotvení na velkých hloubkách
Vytisknout
5348

Poslední videa


Závodní jachting

ČANY Offshore Cup odstartován

V pondělí 16.září ráno byl z německé maríny Kühlungsborn odstartován již 12. ročník ČANY Offshore Cup. Jachtařsky náročná regata pořádaná Českou asociací námořního jachtingu je zařazena do...

Palagruža Cup

Příznivce offshore regat jistě zaujme avízo na blížící se start již 8. ročníku regaty Palagruža Cup. Závod z Murteru k nejvzdálenější chorvatské výspě. Plavba do nitra Jadranského okeánu...

Testy

Návyková Beneteau First 36

Beneteau First 36. Loď na kterou sportovně naladění jachtaři dlouho čekali. Půjde o úspěšného nástupce ceněných starších sester First 36.7 a First 40.7? Podle ohlasů veřejnosti to tak vypadá. Od...

Technika plavby

Proč kotva drží (nedrží)

Nad kotvištěm se přežene vítr a část jachet se rozjede tak, že se ani nezdá, že byly zakotvené. Přitom zakotvené byly, jen špatně. Pojďme se podívat, co je mimo jiné nezbytné, aby kotva...

Vyhledat

Nejbližší události

«září 2024»
poútstčtsone
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Na horu