Search
× Search
Poroste tento strom až do nebe?
Daniel Vodička
/ Kategorie: Kam jet, Zajímavosti

Poroste tento strom až do nebe?

Ostych při cenotvorbě v některých chorvatských restauracích neznají. Vyplázne-li host 100 euro, zítra je to 110. Tento vědecký přístup k hledání stropu aplikují již mnoho let. A zatím to funguje.

Kamarád Milan Karásek mi poslal několik računů ze své poslední plavby. Podle tónu emailu jsem usoudil, že s výší některých položek nesouznil.

"Ještě k cenám. Na Žirje bójka pro 13 metrů dlouhou jachtu 35 eur. V maríně Piškera kotvení 136 eur. V restauraci riba 1. klasa 100 eur, lignje na buzaru 50 eur, školjke (škeble, například dagnje) to stejné (kilo dagnjí se prodává u producenta za cca 4 eur). T-bone steak 70 eur, sirloin steak 80 eur. Dnes bójka na Žutu 60 eur, u mola 130 eur.

Tedy… Nasadili dost vysokou laťku. Jen myslím, že s takovou mnozí do restaurací chodit nebudou. Jsou to frajerské ceny."

 

Můžeme k tomu za redakci dodat, že to jistě nebudou nejvyšší ceny ve Středomoří. Například v takovém Porto Cervu na Sardínii, v Monaku, nebo v dědině St.Tropez (to je ta, kde se o obecní pořádek stará Louis de Funes) na jihu Francie.

Na druhou stranu Piškera není Porto Cervo a už vůbec ne Monako. I když si myslím, že brzy bude v některých parametrech šlapat vyhlášeným lokalitám na paty. Zatím to není cena stání, ale co není, může brzy být. Protože, když to lidé platí, tak to není příliš, že?

 

1183
Na horu